Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Beloeil Terug naar boven
 
Kasteel van Beloeil
 
Het Domein van Beloeil, ook wel het Versailles van het Noorden genoemd, is sinds de 14de eeuw de residentie van de Prinsen de Ligne. De oorsprong van deze adellijke familie gaat waarschijnlijk terug tot de oude heren van Avenne. In de 16de eeuw behoorden ze tot de belangrijkste families van Europa.
Deze vaste verblijfplaats van de prinsen van Ligne was in vroeger tijden een middeleeuwse versterkte burcht, maar werd door de eeuwen heen verbouwd tot een lustslot. Doordat het steeds in dezelfde familie is gebleven, bevat het een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15de tot en met de 19de eeuw, waaronder de vermaarde bibliotheek met 20.000 boeken.
Op 14 december 1900 vernielde een zware brand het centrale gebouw. De prachtige kunstcollecties werden door de inwoners van het dorp gered. Het woongedeelte werd heropgebouwd door de Franse architect Sanson. De Franse tuin, waar groen en water, schaduw en licht elkaar harmonieus afwisselen, strekt zich uit over 25 ha. Het park vormt samen met het kasteel één van de mooiste gehelen van het Belgisch patrimonium.
  Gemeente Beloeil
Kasteel en park te bezoeken
Website: www.chateaudebeloeil.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.