Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Attre Terug naar boven
 
Kasteel van Attre
 
Het kasteel van Attre, gebouwd in 1752 op de fundamenten van een oude middeleeuwse vesting, werd regelmatig als verblijfplaats gebruikt door de aartshertogin Marie-Christine van Oostenrijk en haar echtgenoot Albert van Saxe Teschen, bestuurders van de Zuidelijke Nederlanden.
Het kasteel van Attre, een prachtig historisch landgoed en gebouwd in Lodewijk-XV stijl, staat in schitterend domein van 17ha dat wordt begrensd door de Dender. Het bestaat uit een hoofdgebouw dat door twee vrij korte keervleugels wordt geflankeerd, de twee verdiepingen zijn opgetrokken in lokaal gres, kalksteen en bepleisterde baksteen. Het behoort tot een van de meest authentieke getuigen uit de 18de eeuw. Aan de voorzijde van het kasteel ligt een Franse tuin, achteraan een Engelse tuin. In de tuin heb je nog een aantal andere herinneringen aan de vroegere rijkdom van de kasteelheren. De kunstmatige rotsformatie is wellicht de voornaamste attractie.
Dit kasteel, thans nog in perfecte staat, is het enige in België dat zijn originele versiering en meubilair bewaard heeft. Het interieur is prachtig onderhouden. Het kasteel is geklasseerd als uitzonderlijk Monument van Wallonië.
  Gemeente Attre
(Deelgemeente van Brugelette)
Kasteel en park te bezoeken
Website:
www.attre.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.