Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Edingen Terug naar boven
 
Kasteel van Edingen
 
Het eerste kasteel van Edingen, een met slotgrachten omringde middeleeuwse burcht, gebouwd begin 13de eeuw, stond op de plek die nu overeenstemt met de huidige toegang tot het park.
De heren van Edingen waren tijdens de Middeleeuwen bij de meeste machtige uit de Lage Landen. Ze stamden af van de familie Brienne en waren troonpretendenten van Sicilië. Ze droegen als titel hertog van Athene, en vanuit hun burcht heersten ze over Puglia in Italië en Henegouwen. Het zwaar in verval geraakte oude kasteel werd in 1806 afgebroken en terug heropgebouwd. Het vatte vuur op dag van de inhuldiging. In 1913 werd het domein, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog geheel in beslag werd genomen, verhuurd aan Baron François Empain, die het in 1924 kocht. Hij liet het huidige kasteel van Edingen bouwen, naar een ontwerp van architect Alexandre Marcel.
Het kasteel, in Louis XVIde stijl en gelegen in een prachtig park van 182 ha, is gebouwd op de plek van de oude oranjerie. In 1926 werden twee vleugels aangebouwd. Het park, geklasseerd als belangrijk erfgoed van Wallonië, heeft een eeuwenlange geschiedenis achter zich. Dankzij de aanpassingen die tussen de 13de en de 20ste eeuw werden uitgevoerd, mag dit domein zich terecht het historisch rijkste en esthetisch mooiste domein van Henegouwen noemen. In 1986 verwierf de stad Edingen het domein, en stelde het kasteel open voor allerlei gelegenheden.
  Gemeente Edingen
Kasteel is thans locatie voor allerlei evennementen, park te bezoeken
info: www.belgie-toerisme.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.