Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Lombise Terug naar boven
 
Kasteel van Lombise
 
De geschiedenis van Lombise en zijn kasteel is nauw verweven met de familie de Boëssière-Thiennes, die vrijwel onafgebroken regeerden over dit dorp van ongeveer driehonderd inwoners.
Kasteelheer Gaëtan de la Boëssiére-Thiennes, die ongeveer de helft van het dorp in eigendom had, was er burgemeester van 1871 tot aan zijn dood in 1931. Nadien was zijn kleinzoon Marc-Antoine burgemeester tot aan zijn dood in 1962. Zijn echtgenote, Markiezin Renée Carton de Wiart, dochter van de gewezen secretaris van Leopold II, Edmond Carton de Wiart, zou hem opvolgen tot de fusie van de gemeenten in 1980.
Het kasteel van Lombise dateert van 1763. In de 19de eeuw geeft Françoise Thiennes het kasteel, dat omringd werd door een park met vijvers, zijn definitieve uiterlijk door het toevoegen van een vleugel. In 1964 werd het kasteel gedeeltelijk verwoest door een brand. Het werd in klassieke stijl herbouwd. In 1989 erfde gravin Michèle de Boëssière-Thiennes het kasteel dat nog steeds bewoond wordt door nazaten van dit geslacht.
  Gemeente Lombise
(Deelgemeente van Lens)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.